Agenda & omgeving

Hotel Valkennest ligt in een landen-driehoek. Op korte afstand van Luik, Aken en Maastricht.

Valkenburg

Via een mooie wandelroute via de kastelen wandelt u langs de Geul in ongeveer 20 minuten naar het gezellige mergelstadje Valkenburg aan de Geul. Een van de bekendste toeristenstadjes van Nederland. Vol attracties, bezienswaardigheden, restaurants, pretpark etc. Voor jong en oud genoeg te beleven.

Maastricht

Een stad met Franse allure. Hier is het woord "bourgondisch" uitgevonden. Slenter door de mooie oude straatjes, kijk kunst in het Bonnefantenmuseum of ga shoppen in de vele boetiekjes. Ontelbare eetgelegenheden; van sjiek tot hip; van traditioneel tot gek en bijzonder. Een internationale stad, mede door de komst van de Universiteit. De Maas stroomt midden door de stad en overal kunt u ontspannen langs het water. Een voor Nederland ongekend unieke boekenwinkel in de Dominicanerkerk; een absolute aanrader.

Bezoek het Onze Lieve Vrouweplein, een plein in het centrum. Het plein ligt in het oudste deel van de stad. Het plein dankt zijn naam aan de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, die met haar massieve westwerk het plein domineert. Het Onze Lieve Vrouweplein is vooral bekend vanwege de kapel van de Sterre der Zee en het grote aantal gezellige horecaterrassen.

Aken

Is een imposante stad met de Dom waar in de middeleeuwen de koningen werden gekroond. De Romeinen ontdekten de zwavelhoudende minerale bronnen en kanaliseerden deze in geneeskrachtige baden.

De "Carolusthermen" met mineraalwater uit de 47* Celsius Rozenbronnen.

De Dom, het fraaie stadhuis en de stadsmuren met stadspoorten en torens zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst UNESCO.

Aken is combinatie van kunst en cultuur met heel veel musea en galeries.

De Dom schatkamer is een van de belangrijkste kerkelijke schatkamers ten noorden van de Alpen. De schatkamer bezit sacrale kunstschatten uit het laat-antieke, het Karolingische, het Ottoonse tijdperk en dat van de Staufen. Daaronder zijn unieke voorwerpen zoals het Lotharkruis, de Karelsbuste en de Proserpinasarcofaag.

Luik

De officiële bijnaam van Luik is ‘Vurige Stede’. Deze naam heeft de stad te danken aan een roman van Henri Carton de Wiart.

Het historisch centrum van de stad staat volgepakt met prachtige musea, talloze bezienswaardigheden en gezellige pleinen. Daarnaast zijn er nog een hoop lekkernijen die hun oorsprong vinden in deze bijzondere stad aan de Maas (meest bekend is de Luikse wafel).

Wie een mooi en bijzonder uitzicht wil hebben over de stad Luik moet even klimmen. Als je bovenaan de Bueren trap staat, na 373 treden, krijg je het mooie uitzicht kado. Gelukkig zijn er tijdens deze klim zo nu en dan bankjes te vinden om op krachten te komen. Deze trap is te vinden aan de rand van het centrum.

Place Saint Lambert. Dit kloppend hart van Luik heeft belangrijke archeologische vondsten. Dit Archeoforum heeft delen van een oude kathedraal en o.a. muren van een Romeins huis en ook veel voorwerpen en botten die grotendeels intact zijn

Fietsen en Wandelen

Zuid-Limburg is een prachtige omgeving om te wandelen en te fietsen. Waan u in het buitenland met de heuvels, de beekjes, nostalgische dorpjes en prachtige groene weides en bossen. Wij hebben diverse wandelroutes voor u klaarliggen en voor de fietsers de kaart met alle knooppunten erop.

Tip! Verken de omgeving met een scooter of een e-bike, bij ons te huur. Vraag naar de mogelijkheden.

Wandelroutes via Wandelgids Zuid-Limburg
Op zoek naar een wandelroute die start bij Het Valkennest? Probeer deze drie routes:

Route 1057: Oud-Valkenburg 10,6km - 8km
Route 1058: Oud-Valkenburg 6,2km
Route 1105: Oud-Valkenburg - Wijlre 13,3 km

Wellness

Thermae 2000 ligt boven od e Cauberg en heeft thermale binnen -en buitenbaden uit eigen bron, op 388 meter diepte in de Cauberg. Geniet hier van binnen- en buitenbaden, sauna’s en stoombaden, whirlpools, schoonheidsbehandelingen en kuurprogramma’s. Ons gebied staat verder werkelijk bol van activiteiten en bezienswaardigheden. Het is onmogelijk die allen voor u op te sommen.

Wanneer u bij ons te gast bent, informeren wij u graag verder.